Spring naar de inhoud

Fysieke versterking

Houdingstherapie richt zich niet enkel op pijnbestrijding. Een lichaam in optimale vorm presteert namelijk het beste en heeft het minste kans op kwetsuren en letsels. Ook daar bieden we ondersteuning. Voor en na de activiteit. Tevens ook op maat gemaakt.

Dit is voor elke vorm van fysieke inspanning van toepassing, groepsporten, individuele sporten en ook zitten. Ja, zitten. Laat er geen misverstand over bestaan; voor je lichaam is zitten een sport, je lichaam heeft er de nodige training voor nodig om deze vol te houden zonder letsels op te lopen. Tal van studies hebben aangetoond wat de impact van je zitten op je gewrichten is, deze impact hoeft jou niet te overkomen.

Voor het opmaken van een menu ter fysieke versterking gaan we op de authentieke manier te werk; we analyseren de lichaamshouding in beweging, nemen vier foto’s van het lichaam in stilstand en bespreken je levensstijl om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen. Alles wat we tijdens de analyse opmerken bespreken we met jou om het zo duidelijk mogelijk manier in beeld te kunnen brengen. We kijken naar mogelijke disfuncties, compensaties en rotaties en passen ons menu hierop aan. Bijgevolg gaan we met jou aftoetsen of het oefenmenu haalbaar is in je dagelijkse leven en of het uitvoerbaar is. We blijven nadien bereikbaar voor vragen en opmerkingen en contacteren je binnen de week voor een opvolging.