Spring naar de inhoud

Diensten

Ons aanbod bestaat uit:

  • Houdingstherapie
  • AD(H)D-coaching
  • Coaching

We bieden zowel individuele als groepsconsultaties voor kleine en voor grote groepen aan. Tevens bieden we ook interactieve infosessies aan in bedrijven, organisaties en sportclubs met houdingstherapie en coaching.

Houdingstherapie

Houdingstherapie is een ideaal hulpmiddel om in te zetten bij pijnbestrijding of ter versterking van je lichaam.

In de houdingstherapie wordt je lichaam als een geheel bekeken en nagekeken of je lichaam nog volledig in balans is en zo niet, wordt er naar de oorzaak van de disbalans gezocht en wordt er een oefenmenu op maat opgesteld. Er kan ook een oefenmenu op maat gemaakt worden om je lichaam voor te bereiden op fysieke activiteiten, zonder dat er een disbalans is, maar om met een lichaam dat in optimale vorm is aan de fysieke activiteiten te starten.

Lees hier meer over houdingstherapie en de mogelijkheden.

ADHD coaching

Is er bij jou ADHD vastgesteld en heb je behoefte aan begeleiding op maat? Dan kan ADHD-coaching jou hierin bijstaan.

Dit traject kan zowel individueel, voor of met mensen uit je omgeving zijn, waarbij jij als individu met je individuele noden en behoeften ondersteund wordt. Jij, niet je diagnose. We zoeken samen naar een praktische en haalbare aanpak voor potentiële en reële uitdagingen.

Lees hier meer over ADHD coaching en de mogelijkheden.

Coaching

Heb je behoefte aan ondersteuning in bepaalde zaken in je dagelijkse (professionele leven)? Daarvoor is coaching een ideale tool. Elk traject wordt in samenspraak opgesteld en aangepast indien nodig.

Lees hier meer over de persoonlijke coaching en de mogelijkheden.

Individuele diensten

Persoonlijke consultaties bestaan uit een intakegesprek, een analyse van je houding en hoe je lichaam reageert tijdens het wandelen. Tevens maken we ook vier foto’s die we verwerken met software. Op basis van deze factoren wordt er voor jou een persoonlijk oefenmenu opgesteld dat we samen doorlopen en indien nodig aanpassen. Dit menu wordt helemaal in overleg met jou opgesteld, gebaseerd op je eigen fysieke en praktische mogelijkheden.

Dit kan zowel in levende lijve in de praktijk of op verplaatsing -bijvoorbeeld bij jou thuis- plaatsvinden, of via een virtuele optie zoals Teams, Zoom, … . Opvolging kan ook op verschillende mogelijkheden, die we vooraf even met elkaar afstemmen.

Mogelijkheden in groep

Hier kunnen we een duidelijk onderscheid maken tussen kleine groepen en grote groepen.

Kleine groepen tot drie personen kunnen voor een intake, analyse en opmaak van een menu terecht in de praktijk te Lier. Ook hier zal iedereen van de groep een oefenmenu op maat krijgen na een individuele analyse, maw de oefeningen stemmen waarschijnlijk niet overeen. Hetzelfde principe kan ook voor groepen tot vijf personen, maar dan is dit op verplaatsing, bij voorkeur bij jou thuis, of virtueel.

In dit geval pakken we de opvolging iets anders aan, omdat niet iedereen dezelfde noden zal hebben. Dit wordt tijdens de afspraak afgesproken.

Grote groepen, bijvoorbeeld een sportclub, bedrijf of andere organisatie, hebben verschillende module-opties. Zo bieden we onder andere onderstaande opties:

  • ondersteuning in sportverenigingen om de sporters in optimale vorm te krijgen en behouden en zo kwetsuren te voorkomen
  • sessies als teambuilding
  • sessies in bedrijven om fysieke klachten van medewerkers te elimineren
  • ….

De mogelijkheden zijn heel divers hierin en kunnen op maat aanpast worden. Neem gerust contact op met ons om te kijken waar en hoe we hierin kunnen ondersteunen.