Spring naar de inhoud

Laat een slechte nacht je houding niet verpesten.

  • Karen 

Doorbreek de vicieuze cirkel van slechte nachtrust en een slechte houding

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: een slapeloze nacht waarin we draaien en keren, zonder ooit echt in slaap te vallen. De volgende dag voelen we ons vermoeid, prikkelbaar en, misschien verrassend, zitten we ook vaak wat ingezakt. Dit komt omdat een gebrek aan slaap niet alleen invloed heeft op onze stemming en cognitieve functies, maar ook op onze lichaamshouding.

Wanneer we niet genoeg slapen, zijn onze spieren niet in staat om volledig te herstellen. Vermoeide spieren kunnen ons niet goed ondersteunen, wat leidt tot een ingezakte houding. Denk hierbij aan een gebogen rug, hangende schouders en een naar voren hangend hoofd. Deze slechte houding kan vervolgens een reeks fysieke problemen veroorzaken:

  • Rug- en nekpijn: Een slechte houding legt extra druk op de wervelkolom, wat kan leiden tot pijn in de rug en nek.
  • Hoofdpijn: Door de onjuiste positie van de nek en schouders kunnen spanningshoofdpijnen ontstaan.
  • Verminderde ademhaling: Een ingezakte houding beperkt de longcapaciteit, waardoor je minder diep kunt ademhalen.
  • Verminderde energie: Een slechte houding kan de bloedcirculatie en zuurstoftoevoer naar de spieren belemmeren, wat resulteert in vermoeidheid.

Gelukkig kunnen we deze vicieuze cirkel doorbreken met behulp van houdingstherapie. Deze therapie richt zich op het verbeteren van de lichaamshouding door middel van gerichte oefeningen. 

Door dagelijks oefeningen uit de houdingstherapie te doen, zul je niet alleen merken dat je houding verbetert, maar ook dat je je energieker voelt. Bovendien zullen je spieren dankzij een correcte houding overdag minder gespannen zijn, wat bijdraagt aan een betere slaapkwaliteit, want dan moet je al geen kwartier verspillen aan het zoeken naar een lighouding waarbij je minder pijn voelt.

Dus, als je merkt dat je door slaapgebrek met een slechte houding rondloopt, probeer dan houdingstherapie. Het is een eenvoudige en effectieve manier om niet alleen je houding en fysieke welzijn te verbeteren, maar ook om je energie te verhogen en je slaapkwaliteit te verbeteren. Zo doorbreek je de vicieuze cirkel van slaapgebrek en slechte houding, en geef je jezelf de kans op een vitaler en gezonder leven.

Benieuwd of houdingstherapie een verschil voor jou kan betekenen? Contacteer me dan gerust via karen@positheus.be of plan een intakegesprek in.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *