Spring naar de inhoud

Rubiks kubus en ADHD-coaching

  • Karen 

Voor mij symboliseert de Rubiks kubus het proces van ADHD-coaching. Net als bij onbehandelde ADHD kunnen gedachten en gevoelens door elkaar heen lopen, vergelijkbaar met een kubus die door elkaar is gehaald. Maar daar stopt de vergelijking niet; net zoals bij het oplossen van de kubus, richten we ons tijdens ADHD-coaching op het behouden van focus, het ontwikkelen van probleemoplossend denken en het creëren van effectieve strategieën. We beginnen bij het vaststellen van ons startpunt en werken laag voor laag naar ons einddoel: een kubus met zes vlakken in de juiste kleuren. De weg daar naartoe omvat het volgen van specifieke algoritmen en voortdurende analyse onderweg.

Tijdens een coachingtraject identificeren we patronen, bevorderen we flexibel denken en blijven we volharden in het bereiken van onze doelen. Hoewel we al een idee hebben van het eindresultaat voordat we beginnen, is het bepalen van de juiste route van cruciaal belang.

Het leren oplossen van de kubus heeft voor mij veel in beweging gezet. Op momenten van angst of overweldiging grijp ik fysiek naar de kubus, en het oplossen ervan brengt rust en helderheid. Het herinnert me eraan dat ik soms een stap terug moet doen en het grotere plaatje moet bekijken voordat ik verder kan gaan.

Het is dan ook geen toeval dat ik elementen zoals kubussen, origami en andere creatieve benaderingen integreer in mijn coachingstrajecten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *